Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 20 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street in herstel
   
 

NEW YORK - Wall Street liet zich gisteren van zijn goede kant zien. Over een breed front gingen de koersen omhoog waarbij Boeing en Lucent de show stalen. Maar relatief ging de Nasdaq nog beter want de index sloot maar liefst 3,2% hoger op 1951,44. De Dow Jones index wist 135,70 punten te winnen op 9959,11.

Optisch zag het er dus goed uit. Maar handelaren in New York vertrouwden het toch niet helemaal. "Het zou best eens een 'short squeeze' kunnen zijn, een plotseling dekken van baisseposities", aldus een wantrouwende handelaar.

Hij wees er op dat de markt nu toch wel erg 'oversold' is. De laatste dagen was er eigenlijk alleen maar sprake van dalingen zodat er ontzettend veel verkocht is. Ook baissiers hebben flink meegedaan met dit verschijnsel. Maar vandaag komt het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Fed, met een rentebesluit. Als dat een verrassing zou zijn in positieve zin zouden de baissiers wel eens in moeilijkheden kunnen komen zodat velen besloten om de reeds verkochte aandelen maar gauw terug te kopen.

Wat gaat die rente worden? De meningen zijn totaal verdeeld in de VS. Ongeveer de helft van de analisten denkt dat de verlaging een halve procentpunt gaat worden. Maar de andere helft gokt er op dat het 0,75 procentpunt gaat worden. Als dat laatste het geval is zou er wel eens een kortstondige opleving kunnen komen op de effectenmarkt. Wordt het slechts een halve procentpunt dan zou dat juist weer een baissefactor zijn. Het is zeldzaam dat analisten zo verdeeld zijn over de komende rentestap.

Lucent gaat voor $5 miljard apparatuur leveren aan telecomconcern Verizon. De koers spoot dan ook 20% omhoog met $1,98 naar $11,97 bij een omzet van 41 miljoen stuks. Ook Boeing was opeens in trek nadat Lehmann Brothers het fonds had opgewaardeerd. De koers steeg $2,27 naar $56,02.

Intel echter moest terug nadat UBS Warburg een negatief oordeel over het fonds had geveld. De koers zou terug kunnen naar $20. Gisteren daalde de koers $ 7/8 naar $27. Hewlett Packard echter won $2,48 op $30,50.




 


di 20 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.