Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 13 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

 
Arie Haan trainer bij Austria WienWENEN - Arie Haan is benoemd tot trainer van Austria Wien. Hij is de opvolger van Heinz Hochhauser, die in juni van het vorig jaar in dienst trad bij de voetbalclub. Haan (52) werd in december benoemd tot sportdirecteur van de Weense club.

Tussen Haan en Hochhauser bestonden spanningen. Eigenaar Stronach greep gisteren in. Hij ontsloeg Hochhauser en gaf diens functie aan Haan. Austria Wien staat derde in Oostenrijk met zeven punten achterstand op koploper FC Tirol.

Cor Guyt en Vitesse overwegen een juridische aanklacht tegen Joao Vale e Azevedo. De voorzitter van de raad van toezicht van Vitesse werd gisteren in een landelijk ochtendblad geconfronteerd met de beschuldiging, dat hij bij de verkoop van Pierre van Hooydonk aan Benfica een bouwproject in de Portugese hoofdstad in de wacht had gesleept. "Dat contract is vals", zegt Guyt. De Arnhemse makelaar vermoedt dat de oud-voorzitter van Benfica de valsificatie heeft opgemaakt om de financiële positie van Benfica beter te doen lijken dan hij is. Volgens een rapport van Deloitte en Touche staat de club voor ƒ240 miljoen in het rood.

Bayern München heeft verdediger Samuel Kuffour een boete van 12.000 gulden opgelegd, omdat hij met een vertegenwoordiger van Barcelona heeft gesproken over een overstap naar die club. De Ghanese verdediger staat nog tot 2003 onder contract bij Bayern.

Nico-Jan Hoogma wordt vandaag geopereerd aan zijn bovenbeen. De 32-jarige aanvoerder van Hamburger SV is daardoor drie weken uit de roulatie. Trainer Pagelsdorf hoopt de verdediger eind maart/begin april weer te kunnen opstellen.

De coach van het Algerijnse nationale team, Abdelghani Djadaoui, is op staande voet ontslagen. De maatregel volgde op de zware nederlaag van 5-2 die Algerije in Cairo tegen Egypte leed in het kader van de WK-kwalificatie.

Kazachstan wil lid worden van de Europese Voetbal Unie (UEFA). Momenteel is het land lid van de Aziatische voetbalfederatie. ,,Twaalf procent van Kazachstan ligt op Europees grondgebied'', schrijft de bond aan de UEFA.

Fans van Arsenal en Tottenham Hotspur moeten ver reizen om hun clubs de halve finale van de FA Cup tegen elkaar te zien spelen. De rivalen uit Londen voetballen 640 kilometer verder in Manchester. Nu Wembley wordt verbouwd, is Old Trafford, het stadion van Manchester United, met 67.500 plaatsen het grootste beschikbare voetbaltheater van Engeland.


di 13 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.