Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 13 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 

 
Peter van Vossen Feyenoorder af

door Henk Evenblij




ROTTERDAM - Peter van Vossen heeft met onmiddellijke ingang zijn schoenen in de wilgen gehangen. Voornaamste reden van dit opzienbarende nieuws is het feit, dat de geboren Zeeuw bij Feyenoord niet lekker meer in zijn vel stak.

De aanvaller, die volgende maand 33 jaar wordt en wiens contract bij Feyenoord na dit seizoen afloopt, verscheen gistermorgen zoals gewoonlijk in De Kuip. Terwijl zijn medespelers zich gingen omkleden voor de training, stapte de ex-international, die vorige zomer nog tot de Oranje-kern behoorde tijdens het EK, naar de administratie met de mededeling dat hij per direct zijn loopbaan had beëindigd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 20kb)
Peter van Vossen in goede doen. (Foto: ANP)
Voor Peter van Vossen, die in 1989 zijn profcarrière startte bij SK Beveren en via Anderlecht, Ajax, Istanbulspor en Glasgow Rangers aan zijn derde seizoen bij Feyenoord bezig was, betekende de wedstrijd van zondag bij Willem II (3-1 nederlaag) de bekende druppel. Trainer Bert van Marwijk verving Van Vossen reeds na 38 minuten voor de Braziliaan Tininho. Zonder op of om te kijken dook Van Vossen direct de catacomben in.

Op zijn eigen website vertelde Van Vossen dat hij de laatste tijd al met weinig plezier bij Feyenoord speelde. ,,Ik heb een erg moeilijk besluit genomen maar ik sta er wel achter. Ik herinner me nog dat ik vorig jaar een gesprek had met Rob Baan (technisch directeur). Daarin zei ik: als er ooit een moment komt dat ik uitsluitend naar Feyenoord toe rij om mijn geld op te halen, dan stop ik ermee. Dat moment is nu aangebroken.''

Van Vossen zegt dat zijn wissel de druppel is geweest. ,,Ik krijg sowieso weinig speeltijd bij Feyenoord. Dat is erg moeilijk voor een voetballer. Niet dat ik het niet begrijp, want er lopen nu eenmaal erg goede spelers rond bij de club. Wat dat betreft is het natuurlijk een moeilijke keuze voor de trainer. Ik wil geen beschuldigende vinger opheffen. Dat heeft geen zin. Ik denk dat er aan beide kanten schuld is aan de huidige situatie.''

Van Vossen stelt dat er voor hem geen toekomst meer is bij Feyenoord. ,,Als Kalou en Leonardo terug zijn, krijg ik nog minder speeltijd". Hij gaat over een maand, als de transfermarkt weer geopend wordt, op zoek naar een nieuwe club.

Bij Feyenoord reageerde men gelaten op het plotselinge vertrek van de speler, die drie jaar geleden door de fans met open armen was ontvangen. Trainer Bert van Marwijk: "Peter heb ik altijd met respect behandeld, maar hij kon jammer genoeg voor het team niets extra's meer brengen. Het was de eerste keer dat ik een speler al na een minuut of 38 heb moeten wisselen. Ik deed dit omdat hij vanaf die kant overlopen werd en ik eerlijk gezegd bang was dat het in die fase 3-0 zou worden. Persoonlijk vind ik het jammer dat Peter gestopt is, maar wij moeten wel verder." Tot overmaat van ramp werd Feyenoord ook nog eens geconfronteerd met de ernstige blessure van Bonaventure Kalou. De rechtsbuiten raakte afgelopen weekend al na twee minuten geblesseerd aan zijn enkel tijdens de WK kwalificatiewedstrijd van zijn land Ivoorkust tegen Kongo. Het is nog niet duidelijk hoe lang Kalou uit de roulatie is. Gistermiddag ging de medische staf van Feyenoord koortsachtig aan het werk, maar het is uitgesloten dat hij morgenavond van de partij is in het kwartfinale-duel om de Amstel Cup in en tegen Heerenveen. Van Marwijk sprak echter de hoop uit dat hij in het Abe Lenstra stadion alsnog over Leonardo kan beschikken. De Braziliaan kan vandaag zijn identiteitskaart ophalen in Rio de Janeiro om vervolgens op het vliegtuig te stappen naar Nederland. Of Leonardo 'Heerenveen' haalt, is echter de vraag.


di 13 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.