Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 12 maart 2001  
---
Telegraaf-i
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 

 
Politie achtervolgt wanbetalers
met boten en vliegtuig

door Henk Kruit




ALMERE-HAVEN - Een ware politiemacht heeft gisteravond, na een intensieve klopjacht van enkele uren een platbodem met aan boord twee onder invloed van alcohol en drugs verkerende mannen geënterd op het Gooimeer tussen Oud Valkeveen en Huizen.

Het gaat om een 30-jarige man uit Amsterdam en een 32-jarige man uit Huizen, die in de middaguren in een kroeg aan de havenkom in Almere-Haven op de vuist waren gegaan met cafébezoekers, omdat ze de rekening van 160 gulden niet konden betalen.

Toen de inventaris van het café aan diggelen dreigde te gaan, belde de in het nauw gedreven eigenaresse van het café, Gerry Keylewer, de politie. Op het moment dat die arriveerde, vluchtten de mannen in de platbodem waarmee ze de haven waren binnengelopen en die tegenover het café in de havenkom lag afgemeerd.

Omdat er volgens getuigen sprake zou zijn dat de mannen in het bezit waren van vuurwapens, nam de politie geen enkel risico. Bij de achtervolging, waaraan werd deelgenomen door meer dan twintig politiemensen, werden diverse boten ingezet van de reddingsbrigade, politie en brandweer. Een met infrarood camera uitgerust vliegtuigje van de politieluchtvaartdienst spoorde de platbodem ter hoogte van Oud Valkeveen op. De verdachten werd ter hoogte van de jachthaven in Almere aan land gebracht en overgebracht naar het politiebureau. Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat de verdachten geen vuurwapens bij zich hadden. Ook aan boord van de platbodem is niets aangetroffen. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten. • Na een klopjacht op het Gooimeer worden een 20-jarige Amsterdammer en een 32-jarige Huizenaargearresteerd en aan land gebracht. FOTO: BOB FRIEDLÄNDER


ma 12 maart 2001

 

[terug]
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.