De Krant 
Voorpagina
Binnenland
Buitenland
Sport
Financiën
Deze week 
Reiswereld
i-Mail
Auto
Cinema
Specials 
Fiscus 2001
PC Thuis
OS 2000
Prinsjesdag
Het Jaar '00
Souvenirs

Hoe bevalt
Nederland?

Opinie 
Hoofdartikel
Reageer!
TelegraafNet 
Speurders
Autotelegraaf
Weerkamer
Vacatures
Vertel.nl
El Cheapo
ChatWeb
Veilinghal
De Sterren 
AstroLink
Service 
Archief
Scorebord
Bel & Mail
Avonturier
Woonkrant
Info 
Hier werken
Over de site
Abonneer mij
Jaarverslag
Mail ons
Strips 
Zodiak
Dilbert


Terug

Bedrijfsuitje wordt nachtmerrie

door Tjerk de Vries

AMSTERDAM - Wat een leuk bedrijfsuitje had moeten worden, is voor zes collega's in de Amsterdamse wijk Osdorp deze week uitgelopen op een ware nachtmerrie.

Het zestal werd 's avonds rond halfnegen op het Dijkgraafplein belaagd en beroofd door een groep van ongeveer 20 jongeren. Eén van de slachtoffers had net een winnend Staatslot ingeruild voor 1000 gulden. De vreugde om die prijs was van korte duur, want het bedrag werd gestolen.

"Het waren net ratten", vertelt één van de vrouwelijke slachtoffers. "Ze kwamen overal vandaan."

Geen van de gedupeerden wil, uit angst voor represailles, met naam in de krant. "En noem ook ons bedrijf maar niet, want dan liggen straks alle ramen eruit."

"We hadden een werkbespreking gehad en wilden daarna met z'n allen nog even wat gaan eten", vertelt een slachtoffer. "We staken het plein over en kregen al snel in de gaten dat we werden gevolgd door een stel jongeren. Op zich is dat niet zo vreemd in die buurt, want we worden wel vaker lastiggevallen en uitgescholden. Maar nu liep het echt uit de hand. Plotseling doken overal jongeren met mutsen en capuchons op hun hoofd op."

Het bleef voor het zestal collega's deze keer niet bij verbaal geweld. "We werden tegen de grond gesmeten en onze tassen werden uit onze handen gerukt. Sommigen van ons zijn gaan gillen als speenvarkens en dat heeft ons wellicht gered, want even later gingen ze er vandoor."

De rovers maakten enkele portemonnees met daarin in totaal honderden guldens en bankpassen buit en dus ook het geld van het winnende lot.

Volgens de politiemensen die ter plaatse kwamen, is dit voorval een "exces". Amsterdam heeft vaak te kampen met straatrovers, maar een bende van deze omvang komt (vooralsnog) zelden voor.








donderdag 25 januari 2001
TerugVoorpaginaBinnenlandBuitenlandSportFinanciën
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl