EK 2000
De Krant 
Voorpagina
Binnenland
Buitenland
Sport
Financiën
Deze week 
Reiswereld
i-Mail
Auto
Cinema
Specials 
EK 2000
PC Thuis
Calculator
Model Look
Het Jaar '99
Souvenirs
Opinie 
Hoofdartikel
Reageer!
De Sterren 
Per week
Chinese
Lente
Service 
Archief
Scorebord
Bel & Mail
Avonturier
Huizenkrant
Info 
Hier werken
Over de site
Tarieven
Abonneer mij
Jaarverslag
Mail ons
Strips 
Zodiak
Dilbert

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Terug

Drie arrestaties
wegens beramen
aanslag op EK

Van onze correspondent

PARIJS - De Franse politie heeft drie mensen gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland of België tijdens EURO 2000. Volgens justitie zou de Franse nationale voetbalploeg doelwit zijn van de mogelijke aanslag.

De drie zouden banden hebben met de Algerijnse terreurbeweging Gewapende Islamitische Groep (GIA). Onder hen bevindt zich Abdel Mechat die vorig jaar in Frankrijk werd veroordeeld tot zes jaar gevangenis wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie. Waarom de 28-jarige militante Algerijn op vrije voeten was, is niet duidelijk.

De arrestaties werden verricht op aanwijzing van de Nederlandse politie, die telefoongesprekken van GIA-sympathisanten in Frankrijk en Nederland had afgetapt. De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) onthoudt zich van ieder commentaar.

De Franse selectie, die vandaag naar IJmuiden afreist ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Oranje in de Amsterdamse ArenA morgenavond, heeft inmiddels gezelschap gekregen van twee agenten van de speciale Franse antiterreureenheid RAID.

De speciale antiterreursectie van het Parijse parket is onder leiding van onderzoeksrechter Jean-Louis Bruguière een gerechtelijk vooronderzoek begonnen naar "eventuele terroristische dreigingen rond EURO 2000."

Bruguière leidde in 1998, voorafgaand aan het WK voetbal in Frankrijk, een gelijksoortig onderzoek. Daarbij werden in Frankrijk en België enkele honderden mensen gearresteerd die verdacht werden van banden met de GIA. De meeste van hen werden na het WK weer op vrije voeten gesteld.
dinsdag 20 juni 2000
TerugVoorpaginaBinnenlandBuitenlandSportFinanciën
© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl
&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">