De toename van het berichtenverkeer over World Online (WOL) hield zo'n beetje gelijke tred met de snelheid waarmee de koers van het kersverse beursfonds in elkaar stortte.
Gedupeerde beleggers, hun al dan niet meelevende familie of kennissen, of zomaar geïnteresseerden kunnen nu al op diverse sites op het internet de soap rond Nina Brink's internetbedrijf van dag tot dag volgen.
En het aantal neemt nog steeds toe, eveneens het aantal aangeslotenen op het internet dat ook graag hun steentje willen bijdragen aan de discussie over hoe het toch allemaal zover is gekomen en wat er nog gedaan kan worden om uit het drijfzand, dat WOL nu lijkt te zijn voor beleggers, vandaan te komen.
Een van de laatste internetsites is die van RedWOL.com. Dat is ontstaan uit het initiatief van een groepje beleggers, die zeggen samen circa 2500 aandelen World Online te bezitten. "Relatief kleine beleggers, die zich echter grote zorgen maken over de ontwikkelingen van de afgelopen weken", heet het officieel.
Geïnteresseerden kunnen hun oplossingen om uit de huidige malaise
te komen op de site zetten. "De bedoeling is niet in de eerste plaats
om frustraties richting Nina Brink c.s. te uiten, maar om door het
aandragen van ideeën en suggesties bij te dragen een een positievere
sfeer rond de beursnotering", menen de initiatiefnemers.
Maar of dat nou erg duidelijk is overgekomen bij de doelgroep is de vraag. Veel van wat er op de site aan bijdragen staat liegt er niet om: Nina kan maar het beste meteen haar jas pakken en vertrekken, de beursgang moet worden teruggedraaid, WOL kan beter worden verkocht 'omdat elk ander (internet)bedrijf meer toekomstperspectief dan WOL heeft', het is maar een greep uit een aantal reacties van de schrijvers.
Een aantal blijft echter ook geloven in WOL. Zij stellen veelal wèl dat het een kwestie van lange adem zal zijn. 'Gewoon blijven zitten, eventueel bijkopen', is daarbij hun advies.
Opmerkelijk is het aantal reacties waarin gesteld wordt dat het toch voor een belangrijk deel 'eigen schuld, dikke bult' bij de beleggers/speculanten is. Een ervan: 'Wat zijn de beleggers toch zielig, investeren ze in een bedrijf en dan hebben ze verkeerd gegokt. Ga zeker geen rechtszaken aanspannen, want dan zakt de koers alleen nog maar verder', meent een van hen. Een ander: 'Iedereen kon toch op zijn klompen aanvoelen dat dit een slechte zaak zou zijn. Wie investeert nou in een provider, die nooit 1 cent winst heeft gemaakt'.