Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[V & L informatica]

PSV wint op Gran Canaria

MASPALOMAS, zaterdag

De een bezwijkt misschien voor een superaanbod, de ander mag zelfs gratis en voor niks vertrekken. Maar voorlopig staan zowel Ruud van Nistelrooy als Luc Nilis nog tot medio juni op de loonlijst van PSV. Het landskampioenschap is in het geding en vandaar dat president Harry van Raaij de afgelopen dagen op bliksembezoek was op Gran Canaria, waar PSV vandaag al weer vertrekt. Gewend aan snel zaken doen trommelde Van Raaij liefst zes spelers op voor contractbesprekingen. De grote vraag blijft ook voor hem of het spitsenduo Nistelrooy/Nilis kan worden behouden.

De trofee van het toernooi in Gran Canaria zit voor PSV in de knip na de zege op Rosenborg. Luc Nilis ontbrak in de basiself.

FOTO: HANS VAN TILBURG

Verder zit er nog een addertje onder het gras mocht doelman Ivica Kralj inderdaad blijken dat hij en niet Ronald Waterreus de onbetwiste nummer een is. Dan zal Waterreus zijn conclusies trekken en naar het buitenland vertrekken want hij heeft al te kennen gegeven dat geen enkele Nederlandse club bij zijn zaakwaarnemer Ploegsma hoeft aan te kloppen. "En ik denk dat er gerust interesse voor mij zal bestaan," aldus Waterreus. "Ik sta immers al zes jaar onder de lat bij PSV en verwacht dat gewoon ook weer na de winterstop."

Elders in deze krant (pagina T39) laat Van Nistelrooy in zijn column weten alleen voor een supertransfer in te zijn. Want net als Waterreus heeft hij PSV heel hoog zitten. Dat zal wikken en wegen worden de komende maanden en natuurlijk centjes tellen. Als Jaap Stam al 35 miljoen gulden kostte, dan begrijpt een outsider dat Van Nistelrooy minimaal tweemaal zoveel moet opbrengen. Dat kun je rustig aan oud-penningmeester Van Raaij over laten. De goedgemutste voorzitter stapte gistermiddag al weer op het vliegtuig en zal net als Van Nistelrooy bestookt worden door telefoontjes uit het buitenland.

Zo rinkelde in Maspalomas afgelopen donderdag de telefoon uit Glasgow voor 'el presidente' van PSV-Eindhoven. Wie het was wilde hij niet zeggen, maar de naam David (Murray) viel veelvuldig tijdens dat gesprek. Het is namelijk een publiek geheim dat Glasgow Rangers bijzonder geïnteresseerd is in Luc Nilis. De 33-jarige aanvoerder van PSV moet Dick Advocaat uit de brand helpen nu het genezingsproces van de zwaar gekwetste Michael Mols langer gaat duren dan in eerste instantie verwacht werd.

Nilis kan zich moeiteloos aanpassen, want met Advocaat, Numan, Van Bronckhorst en Van Lingen is niet alleen Engels meer de voertaal in de kleedkamer. Ook de geweldige ambiance zal Nilis aanspreken. De Belg, ook hier op Gran Canaria in topvorm, kan echter voor een jaar bijtekenen in Eindhoven. Ook ligt er een optie voor nog een jaar, maar die zal hij zelf moeten lichten. De twee zaakwaarnemers van Nilis, die ook maar naar Maspalomas waren afgereisd, praatten gisteren uitvoerig met Van Raaij. Op 1 maart staat de volgende meeting op de agenda, maar de twee managers van Nilis hebben de vrijheid om met andere clubs te gaan praten. Na Racing Gent is Glasgow Rangers dus de volgende.

Het zal voor PSV een groot gelag betekenen als straks misschien zowel Nilis als Van Nistelrooy weggaan. Mannen met vuur in hun sloffen en heel moeilijk vervangbaar. Maar ach, Harry van Raaij heeft wel meer voor hetere vuren gestaan. Speelden Romario en Ronaldo eens ook niet voor PSV? Van Raaij kent inmiddels het mobiel nummer van hun zaakwaarnemer Branchini. En anders lijkt Iwan Zamarono een goed alternatief. Lijkt, want PSV gaat er in ieder geval van uit dat Van Nistelrooy blijft in Eindhoven.

Toernooiwinst

PSV heeft gisteravond het internationale toernooi van Maspalomas op Gran Canaria gewonnen en daarmee de eerste prijs van het jaar. In de finale werd SK Rosenborg uit Noorwegen met 3-2 verslagen door goals van Arnold Bruggink en tweemaal Marc van Bommel. Coach Eric Gerets speelde zonder aanvoerder Luc Nilis en had in André Skerla een prima bedwinger van John Carew, de spits die ook door PSV wordt begeerd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl