Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[V & L informatica]

Niger wil rally niet eens meer

PARIJS, zaterdag

De regering van Niger neemt het de organisatie van de rally Dakar 2000 kwalijk dat de twee etappes op haar grondgebied zijn geschrapt wegens vage aanwijzingen voor terroristische aanslagen. "Het lijkt me sterk dat een rally die dergelijke flauwekul verkoopt er bij ons nog in komt," reageerde de minister van toerisme Rhissa Ag Boula vrijdag.

Volgens hem is Niger nooit een haard van terrorisme geweest, niet vóór en niet na de Dakar-rally. "En al helemaal niet in het Noorden van het land. Dat gebied controleren we volkomen. Daar komt geen enkele buitenlander zonder dat wij het weten," zei Ag Boula na aankomst in Parijs. Daar gaat hij proberen het geschonden imago van zijn land te herstellen.

Er is Niger veel aan gelegen het toerisme te bevorderen, vooral in de Ténéré-woestijn, waar de rally doorheen zou komen. Ag Boula meende dat zijn Franse collega van buitenlandse zaken wat al te overhaast heeft gereageerd door te adviseren een luchtbrug te openen naar Libië. Daar gaat de rally dinsdag verder richting Egypte.

Franse en Amerikaanse inlichtingsdiensten waarschuwden voor mogelijk gevaar, verzoorzaakt door terroristische groeperingen. Het zou niet gaan om mensen uit Niger maar om Algerijnse fundamentalisten of opstandelingen uit Tsjaad. "Ze hebben hoe dan ook informatie gegeven die sterk overdreven is en daarmee een Franse minister op het verkeerde been gezet. Dat moet ophouden. Niger is weliswaar een arm land, maar wel een waardig land. We controleren onze grenzen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl