Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[CMG]
[Netaspect]
[BOL]
[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]

Automobilist mijdt
transferium Leiden

LEIDEN, zaterdag

Automobilisten laten het transferium 't Schouw in Leiden links liggen. Dagelijks maken gemiddeld 30 automobilisten gebruik van de overstapplaats langs de A44. Er is plek voor 250 auto's en in de spits gaat elke 10 minuten een bus naar Den Haag.

De provincie Zuid-Holland, die het transferium voor 10 miljoen heeft laten aanleggen, heeft geen verklaring voor de 'teleurstellende resultaten' een half jaar na de opening. Daarom komt er een onderzoek waarom automobilisten het transferium mijden.

,,Het is niet zo dat we wanhopen. Andere transferia hadden ook een lange aanloop nodig. Toch zijn we benieuwd naar de motieven om op deze plek voor de file te kiezen," zegt een woordvoerder van de provincie.

Hij wijst op de gunstige omstandigheden: ,,De ligging lijkt ons ideaal; op het kruispunt van een drukke snelweg en een drukke provinciale weg. Precies de plek waar de file naar Den Haag begint. Voeg daarbij dat de bussen richting Den Haag er om de tien minuten stoppen en het feit dat het parkeren gratis is.''

De woordvoerder vindt wel dat het bedrijfsleven meer kan doen om het gebruik van het transferium te stimuleren. ,,Bijvoorbeeld door de vergoeding voor woon-werkverkeer te verdelen over auto en bus. Nu krijgen werknemers doorgaans een vergoeding voor of de auto, of de bus.

Het werkt in onze ogen beter als werkgevers voor allebei een vergoeding geven: voor de auto tot aan het transferium en voor de bus het laatste stukje in de file.'' (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl