Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
15 januari 2000
 

[CMG]
[BOL]
[Netaspect]
[KPN Digitale Certificaten]
[ABN AMRO startplanner]

Van doodslag op Daniel (17)
verdacht duo in ziektewet

  door Jolande Westdorp

VLAARDINGEN, zaterdag

De gewelddadige Maassluise broers B., die vastzitten vanwege de afschuwelijke dood van student Daniel van Cotthem (17), zitten momenteel in de Ziektewet en krijgen hun loon gewoon doorbetaald.

De moeder van tweeling Arnoud en Remy B., die zondagavond getuige was van hun arrestatie, heeft haar zonen maandagmorgen glashard ziek gemeld bij hun werkgever.

Griep

"Hun moeder heeft ons inderdaad gebeld en gezegd dat de twee niet op het werk konden komen vanwege griep", bevestigt personeelsmanager A. van Slingerland van veilingbedrijf Minnaar in De Lier, waar het duo sinds drie jaar als groente-inpakkers werkte.

Pas na publicaties in De Telegraaf vernam het bedrijf de werkelijke reden van hun afwezigheid. Desondanks zegt de firma 'vooralsnog geen enkele grond' te zien om de uitbetalingen aan de gebroeders B. te stoppen.

"We hebben wel meer mensen in dienst die in het verleden dingen hebben uitgespookt. Ons bedrijf ziet dat als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Pas als Arnoud en Remy daadwerkelijk schuldig zijn bevonden en zijn veroordeeld, gaat onze directie om de tafel en wordt bekeken wat er zal gebeuren", aldus Van Slingerland.

15 jaar

Justitie in Rotterdam heeft de verdenking jegens de tweeling, hun flatgenoot Mike H. en diens vriendin Rita uit Rozenburg inmiddels verzwaard. Het viertal werd gisteren aan de rechter-commissaris voorgeleid op verdenking van doodslag.

Daarop staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. Eerder verweet justitie de vier openlijke geweldpleging de dood tot gevolg hebbend, waarop ten hoogste twaalf jaar cel staat.

De drie mannen blijven nog eens tien dagen in voorlopige hechtenis. Gisteravond was nog onduidelijk of dat ook geldt voor het meisje Rita.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl