Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

vrijdag
7 januari 2000
 

[Veilinghal]
[ING Teaser 2000]
[BOL]
[Siteshopper]
[ABN AMRO]

KPN haalt internet uit telefoonverkeer

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, vrijdag

Internetgebruikers kunnen binnenkort het speciale telefoonnummer gaan gebruiken dat KPN Telecom invoert om het internetverkeer van het gewone telefoonverkeer te scheiden. Gesprekken daarover met de Opta, de nationale toezichthouder op de telecommarkt, zijn in een afrondende fase.

KPN Telecom wil met deze maatregel de capaciteit van het telefoonnet beter benutten. Internet legt nu nog een erg groot beslag op die capaciteit: duurt een gemiddeld telefoontje niet meer dan 3½ minuut, een internetverbinding staat gemiddeld 16 minuten open. Door de twee stromen te scheiden ontstaat er meer ruimte voor het gewone telefoonverkeer.

De internetaanbieders bepalen zelf of zij hun klanten gebruik laten maken van de nieuwe telefoonnummers, die beginnen met de cijfers 06760.

Internetgebruikers hoeven er overigens niet op te rekenen dat zij door de nieuwe inbelnummers sneller verbinding krijgen met de elektronische snelweg. "Dit is alleen een technisch foefje om de capaciteit van het telefoonnet beter te gebruiken", aldus een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl