Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

dinsdag
4 januari 2000
 

[Veilinghal]
[ING Teaser 2000]
[ABN AMRO]
[Siteshopper]
[Matranortel]
[BOL]

Tostrams voorziet terugval AEX-index

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, dinsdag

De bekende technisch analist Royce Tostrams voorziet op grond van het koersverloop op de Amsterdamse effectenbeurs van gisteren een correctie van zo'n 10%. Daarmee zou de AEX-index terugvallen naar het niveau van 620 of zelfs 600 punten.

Tostrams baseert deze uitspraak op het feit dat de beurs gisteren bij zeer lage omzetten tot een nieuw record kwam, maar uiteindelijk toch op het laagste punt van de dag sloot met een winst van 4,03 punten op 675,44. In technische termen heet dat een 'key reversal'. "Na de opluchting rond het millenniumprobleem is er nog een positieve impuls, waarna het op korte termijn bergafwaarts gaat", aldus de analist. Amsterdam stond gisteren niet alleen in deze beweging, Tostrams signaleerde eenzelfde verloop ook op de Duitse beurs.

"Je ziet dat soort bewegingen ook wel als een bedrijf goed nieuws bekend maakt. Al enige tijd participeert de markt daarop, waarna de bekendmaking volgt die nog een extra impuls aan de koers gaat. Later op zo'n dag ebt het effect dan toch weer weg en loopt het aandeel terug. De winst van de afgelopen periode wordt dan weer afgegeven aan de markt."

Overigens is Tostrams nog steeds uiterst positief over de koersontwikkelingen op de langere termijn. "De komende terugval is slechts van tijdelijke aard. Daarna gaat het weer omhoog."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl