Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[I-mail]
 

dinsdag
4 januari 2000
 

[Matranortel]
[Siteshopper]
[ING Teaser 2000]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[BOL]

Robeco profiteert van zeer
gunstig beleggingsklimaat

Van een onzer verslaggevers - ROTTERDAM, dinsdag

Vermogensbeheerder Robeco Groep is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Het beheerd vermogen van de groep nam met bijna 30% toe tot EUR106,3 miljard (ƒ234 miljard). Het gunstige beleggingsklimaat legde de instelling geen windeieren.

het resultaat op beleggingen nam met EUR16,5 miljard toe. Daarnaast wist Robeco EUR8 miljard aan nieuw geld binnen te halen. Particulieren waren goed voor EUR1,3 miljard daarvan.

De aandelenfondsen van Robeco, het grootste wereldwijd beleggende fonds van Europa, boekte een rendement van ruim 62%. Het aandelenpakket dat de beheerder in de opkomende markten belegd, leverde een nog hoger rendement op van 91,5%. In Azië profiteerde Robeco van het herstel van de economie, wat ook in die regio een rendement van meer dan 80% opleverde.

Het meeste verdiende Robeco echter niet aan een landenfonds, maar aan een aandelenpakket met een thema: het IT Fund haalde een rendement van 125%.

Robeco wil de komende vijf jaar doorgroeien naar een beheerd vermogen van EUR400 miljard. Dit wil zij bereiken door nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en door branchegenoten over te nemen. "Beide trajecten hebben we ingezet", aldus Robeco in een verklaring. Voor 2000 houdt Robeco rekening met 'enige ontnuchtering' op het gebied van de wereldeconomie.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl