Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

dinsdag
4 januari 2000
 

[El Cheapo]
[Siteshopper]
[BOL]
[Veilinghal]

Russen stuiten nog op
veel verzet in Grozny

MOSKOU, dinsdag

Het Russische leger, dat onder de kersverse waarnemend president Poetin voluit doorgaat met zijn aanval op de rebellerende deelrepubliek Tsjetsjenië, stuit in hoofdstad Grozny ondanks zware bombardementen op de stellingen van de rebellen nog steeds op grote weerstand van de moslimstrijders.

Volgens een woordvoerder van de rebellen leden de Russen zware verliezen en waren zij de controle op drie dorpen ten zuiden van Grozny kwijt. Moskou, dat tijdens de nu drie maanden durende militaire campagne al 1000 soldaten zou hebben verloren, ontkent deze berichten.

Sjarip Joesoepov, een afgevaardigde van de Tsjetsjeense president Maschadov, zei dat nog steeds 40.000 burgers van Grozny, van wie velen oude en ziek, als ratten in de val in de kelders van hun huizen zitten. De lijken liggen volgens hem in de straten. Joesoepov onderstreepte echter dat "de Russische pogingen om de stad te bestormen tot nu toe niet succesvol zijn geweest."

Waarnemend president Poetin zal volgens Moskou's topvertegenwoordiger in Tsjetsjenië, Nicolai Kosjman, morgen met al zijn experts een vergadering beleggen over de toekomstige strategie met betrekking tot Tsjetsjenië.

Intussen staat Poetin, die dankzij zijn keiharde aanpak van de Tsjetsjeense rebellen de populairste politicus van Rusland is, onder zware druk van het Westen zijn offensief in de afvallige deelrepubliek te stoppen. "Zo lang dit conflict voortduurt, zal het een schaduw werpen over de relaties tussen Rusland, Duitsland en de Europese Unie", zei gisteren een adviseur van de Duitse bondskanselier Schröder. (Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl