Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

dinsdag
4 januari 2000
 

[El Cheapo]
[Veilinghal]
[Siteshopper]
[BOL]

Franse politie slaat tv-ster bewusteloos

  Van onze correspondent - PARIJS, dinsdag

De politie van Parijs is in opspraak geraakt nadat agenten op nieuwjaarsdag de in Marokko geboren, zeer populaire televisiepresentator en komiek Jamel Debbouze op straat bewusteloos hadden geslagen.

Volgens ooggetuigen stond Debbouze in zijn auto voor het rode stoplicht te wachten, toen agenten hem op onbeschofte wijze sommeerden aan de kant te gaan. Toen de televisiester van Canal Plus de politie vroeg een andere toon tegen hem aan te slaan, werd hij hardhandig uit zijn auto getrokken.

Ooggetuigen verklaarden dat Debbouze, die vanwege een handicap maar één arm kan gebruiken, vervolgens werd omringd door agenten die hem driemaal hardhandig tegen zijn auto gooiden. Debbouze verloor het bewustzijn nadat hij met een walkie-talkie op zijn hoofd werd geslagen, terwijl een andere agent de buik van de komiek met een wapenstok bewerkte. De presentator kwam korte tijd later bij zijn positieven toen een ambulance hem naar het ziekenhuis bracht.

De politie bevestigde gisteren dat Debbouze door agenten is gemolesteerd. Volgens haar versie van de gang van zaken was de presentator aangehouden wegens roekeloos rijgedrag en het negeren van politie-instructies. Er zijn evenwel geen getuigen die deze lezing kunnen bevestigen.

De anti-racistische beweging SOS Racisme noemt het optreden van de politie het zoveelste bewijs van discriminatoire gevoelens onder agenten jegens immigranten. "Dit schandalige incident toont eens te meer aan hoe sommige overheidsfunctionarissen denken boven de wet te staan. Wij eisen openlijke excuses."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl