Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

dinsdag
4 januari 2000
 

[El Cheapo]
[Siteshopper]
[Veilinghal]
[BOL]

Van Aartsen vangt bot bij Jakarta

  JAKARTA, dinsdag

Indonesië weigert het aanbod van minister Jozias van Aartsen (Buitenlandse Zaken) om te helpen bij de handhaving van de orde op de Molukken.

De Indonesische minister voor Veiligheidszaken, oud-opperbevelhebber Wiranto, liet gisteren weten dat Indonesië iedere bemiddeling van andere landen in de conflicten binnen zijn grenzen afwijst, of het nu gaat om de Molukken, Atjeh of Irian Jaya. President Wahid is eveneens tegen buitenlandse inmenging.

Behalve Nederland hadden Maleisië en de Filippijnen Jakarta hulp aangeboden. Tijdens de jongste rellen op de Molukken tussen christenen en moslims zijn de afgelopen week op het eiland Halmahera circa 400 doden gevallen. Op het eiland Seram vielen op nieuwjaarsdag minstens 58 doden. Een moskee en diverse huizen gingen in vlammen op. Duizenden mensen zouden de hoofdstad Masohi uit angst hebben verlaten.

Het leger heeft extra soldaten naar de eilanden gestuurd om orde te scheppen. Sinds de religieuze rellen een jaar geleden begonnen zijn er al 1500 mensen gedood. (ANP/Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl