Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

dinsdag
4 januari 2000
 

[Veilinghal]
[BOL]
[El Cheapo]
[Siteshopper]

Aarde verzwelgt garages en auto

  • Zo zet je je auto veilig in de garage, zo heb je nog maar net een auto en al helemaal geen garage meer... Tot schrik van de inwoners van het Duitse plaatsje Bochum slokt de aarde in het stadsdeel Höntrop complete bouwwerken op.

In de afgelopen dagen zijn twee gemetselde garages in een tientallen meters diepe krater verdwenen. Een groot aantal in de stallingen opgeslagen spullen en een auto gleden ook de diepte in. Woningen moesten worden ontruimd en bewoners geëvacueerd uit vrees dat het gat van 400 tot 500 vierkante meter nog groter zou worden.

Twee nabijgelegen huizen dreigen door de verzakking in te storten. Dertig bewoners zijn in hotels ondergebracht. Met karrenvrachten vol cement wordt gepoogd de scheurende bodem in toom te houden. Het stadsdeel Höntrop ligt in een voormalig mijnbouwgebied.

Oorzaak van het ontstaan van het gat is mogelijk illegale kolenwinning, die twee eeuwen geleden kan hebben plaatsgevonden of tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het wordt vrijwel uitgesloten dat een officiële schacht de bron van de ellende is. Die worden regelmatig op stabiliteit gecontroleerd en zijn voorzien van meetinstrumenten, zodat geen trilling onopgemerkt blijft. FOTO: AP






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl