Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

dinsdag
4 januari 2000
 

[El Cheapo]
[BOL]
[Veilinghal]
[Siteshopper]

'Big Brother' voor kust van Schotland

  LONDEN, dinsdag

Net bekomen van het nieuwjaarsfeest zijn dit weekeinde 36 mensen gedropt op het verlaten eiland Taransay in de Atlantische Oceaan. De bedoeling is dat zij het jaar 2000 in de meest primitieve omstandigheden, èn onder het toeziend oog van een televisiecamera, doorbrengen.

De groep, 28 volwassenen en acht kinderen, is uitgezocht als een dwarsdoorsnede van de Britse bevolking. Onder de deelnemers zijn een slager, een ex-gedetineerde, een arts en een leraar. Twee medewerkers van de BBC blijven op het eiland, om de voorbereidingen te treffen voor de tweewekelijkse komst van een filmteam.

Het eiland Taransay, aan de westkant van de Hebriden, is extreem onherbergzaam. Het is onbebost en Atlantische stormen hebben er vrij spel. De laatste bewoners vertrokken twintig jaar geleden. Twee gezinnen zullen in een verlaten boerderij worden gehuisvest, de anderen krijgen een hut van turf. Eens in de zoveel tijd kunnen ze per rubberboot een uitstapje maken naar een naburig bewoond eiland.

Volgens producer Jeremy Mills is het project niet zozeer bedoeld ter vermaak van de kijker, maar gaat het hier om een "groot wetenschappelijk experiment". Opdrachtgever BBC noemt het een "fascinerende studie in overleven". (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl