Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
28 december 1999
 

[Telegraaf]
[Cybercard]
[Vacatures]
[Qxl]

Keen zet punt achter loopbaan

door Frank Woestenburg - AMSTERDAM, dinsdag

Tafeltennisster Gerdie Keen zet per direct een punt achter haar internationale carrière. De 30-jarige Keen wist zich enkele weken geleden bij een toernooi in het Griekse Patras niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Sydney. "Er zijn kleine doelen genoeg, maar mijn grote doel heette Sydney 2000. Een belangrijke uitdaging is weggevallen, dan is het logisch daar je daar consequenties aan verbindt", aldus Keen, die overigens wel haar contract bij de Duitse club TuS Glane, uitkomend in de Bundesliga, gewoon zal uitdienen. Die overeenkomst loopt tot het einde van dit seizoen. Het is niet uitgesloten dat ze daarna helemaal stopt.

Gerdie Keen stopt met onmiddellijke ingang met tafeltennis.

FOTO: ANP

Keen, die in Patras de halve finale had moeten bereiken om zich volgens de gestelde NOC*NSF-richtlijnen te kwalificeren voor de Olympische Spelen, zegt haar besluit niet in een opwelling genomen te hebben. "Ik heb de eerste emoties bewust laten bezinken. Ik was er vanuit gegaan dat ik het gewoon zou halen, dus op het moment dat dat niet lukte, vond ik even helemaal niets leuk meer en zeker tafeltennis niet. Ik heb goed over het besluit nagedacht. Er komen genoeg toernooien aan, maar die heb ik al zo vaak gespeeld. Je moet er heel veel voor doen en laten om een hoog niveau te halen, dat heb ik er nu niet meer voor over. Je moet eigenlijk een nieuwe start maken en daar pas ik voor", aldus Keen, die in haar carrière eenmaal aan Olympische Spelen (Atlanta '96) deelnam. Daarnaast behaalde ze een aantal aansprekende resultaten. Keen werd vier keer Nederlands kampioene, won een keer de Nederlandse Top-12, veroverde eenmaal zilver op de Europese kampioenschappen ('94) en haalde vorig jaar nog een goed resultaat door op de US Open door te dringen tot de kwartfinales.

Met dat laatste resultaat dacht ze overigens aan de NOC*NSF-norm voor plaatsing aan de Spelen voldaan te hebben. "Maar NOC*NSF heeft dat later teruggedraaid", aldus Keen. In theorie bestaat trouwens nog altijd de mogelijkheid dat Keen van de internationale bond wel naar Sydney mag. Er wordt immers in Sevilla nog een wereldkwalificatie-toernooi gespeeld, waar drie startbewijzen te verdienen vallen. Keen heeft echter voor deelname bedankt. "Zelfs als ik één van die drie plaatsen zou verdienen, is de kans dat ik straks van NOC*NSF toch niet naar Sydney mag 99,9 procent. Men is wat dat betreft heel strikt en voor een honderdste procent ga ik nu eenmaal niet al die moeite doen."

De Zwijndrechtse heeft haar persoonlijke trainer Frits Kantebeen alsmede de NTTB reeds van haar besluit op de hoogte gebracht. Keen zal vanzelfsprekend minder trainingsuren gaan maken. "Ik speel al 22 jaar tafeltennis, dus dat zal je niet direct aan mijn niveau gaan merken. Maar ik blijf wel fanatiek natuurlijk, dat ben ik ook aan mijn club verplicht", aldus Keen, die een aangepaste cursus gaat volgen om haar trainersdiploma's te halen. Ook is ze door Shot'65 uit Zwijndrecht gevraagd een trainingsgroep te beginnen. "Ik wil graag bij de sport betrokken blijven."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl