Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
28 december 1999
 

[Matranortel]
[BOL]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[V & L informatica]

Nasdaq even boven 4000

NEW YORK, dinsdag

Terwijl de Dow Jones-index op een vrij rustige handelsdag aanvankelijk voortging met de afgelopen vrijdag ingezette opmars met een winst van bijna 70 punten , moest de beursgraadmeter aan het eind van de dag toch 14,68 punten prijsgeven op 11.391,08 punten.

Op de elektronische schermenbeurs Nasdaq verliep de dag precies andersom. Na even een all time high te hebben behaald van 4001,90 belandde de index even in de min om vervolgens op 3975,39 punten te eindigen. Dat is een winst van 5,94 punten.

Het grillige verloop van de handel is volgens handelaren te verklaren uit winstnemingen en koopjesjagers. Verder speelde ook de vakantieperiode een rol in de matte stemming op de beurzen.

De technologie-aandelen, en met name de internetfondsen, lijken even wat minder in de gratie van de belegger te vallen. Vooral de interbedrijven die zich richten op het online winkelen zagen hun koers dalen nu de grote winkeldrukte rond de feestdagen is afgelopen.

Yahoo belandde van een winst van $12 op een verlies van $20 kort voor het eind van de handelsdag. Dat terwijl de internettoegangspoort meldde dat de verkopen op de Yahoo-site twintig keer zo hoog uitvielen dan verwacht. Ook de internetboekenwinkel Amazon kreeg een verlies van $8 7/8 te verwerken en belandde op $81 1/8 na de bekendmaking dat er de afgelopen tijd zo'n 7 miljoen bezoekers op haar site zijn geweest.

"De afgelopen tijd hebben deze internetwinkels kapitalen uitgegeven aan reclames om bezoekers naar hun site te lokken. Nu de verkopen achter de rug zijn, kijken de beleggers hier naar", zo verklaarde een handelaar de teruggang.

Een andere vreemde ontwikkeling deed zich voor bij de oliewaarden die in de laatste handelsminuut massaal van de hand werden gedaan waardoor de koersen stevig naar beneden gingen. Koninklijke Olie die rond het slot op een verlies van een halve dollar stond verloor in de laatste minuut ruim een dollar. Exxon had dezelfde ervaring en moest een verlies incasseren van $2½.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl