Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
28 december 1999
 

[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Matranortel]
[V & L informatica]

'2000' eenzame topper
bij merkenbureau

  ROTTERDAM, dinsdag

Het jaar 2000 is een bron van inspiratie voor ondernemers. In de Benelux zijn maar liefst 1384 merken gedeponeerd, waarin het getal op de een of andere manier is verwerkt.

Volgens directeur B. Kist van het merkenbureau Shield Mark is het jaartal daarmee een topper. Ter vergelijking: slechts dertig ondernemers namen de moeite om 'Maxima' te deponeren, naar de nieuwe vriendin van de kroonprins. Na de zonsverduistering van afgelopen zomer werd slechts door een handvol ondernemers de naam 'Eclipse' gereserveerd.

Vooral voor eenmalige gebeurtenissen is 2000 een goedbekkende aandachttrekker; aan Euro2000 en Sydney2000 valt niemand zich een buil. Maar de vraag is of een 'Millennium Burger 2000' in 2001 nog wel zo 'nu' smaken zal. En 'Elektro 2000' of 'Sofa 2000' klinken dan verdacht naar tweedehandszaken.

Sommige ondernemingen zullen zeker spijt hebben van hun keuze voor het jaartal tweeduizend, vermoedt Kist. "Het lijkt mij namelijk een zeer tijdelijk iets. In sommige branches heeft het natuurlijk lange tijd gestaan voor 'modern' en 'bijdetijds'. Maar nu komen toch de beperkingen in zicht."

Kist merkt verder op dat ondernemers kennelijk niet erg ver vooruit kijken. Is het jaartal 2001 nog 88 maal gedeponeerd, het jaar daarop zakt dat al tot vijftig. "En 2003 is wel een heel onaantrekkelijk jaar. Dat is slechts acht maal geclaimd", aldus Kist. Ook 2010 vermag niet te bekoren, getuige een magere zes belangstellenden. Pas in 2020 begint men weer brood te zien: veertien claims.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl