Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
28 december 1999
 

[BOL]
[Veilinghal]
[V & L informatica]
[Matranortel]
[ABN AMRO]

Bulgaren eisen van KPN
meer geld voor BTC

Van een onzer redacteuren - SOFIA, dinsdag

De Bulgaarse staat wil een hogere prijs bedingen voor de verkoop van het meerderheidsbelang in de nationale telecommaatschappij BTC. KPN en zijn Griekse branchegenoot OTE, die met Sofia eerder overeenkwamen ƒ1,1 miljard voor 51 procent van de aandelen BTC te betalen, moeten nu een hogere bedrag op tafel leggen, omdat BTC het afgelopen jaar goede financiële resultaten heeft neergezet.

Dat heeft de nieuwe vice-premier Petar Zjotov gisteren tegen verslaggevers gezegd. Hij is sinds vorige week de verantwoordelijke man op het ministerie van Economische Zaken waaronder nu ook de departementen Handel en Industrie zijn ondergebracht. Volgens voorlopige opgaven heeft het Bulgaarse staatstelecombedrijf een winst na belastingen van omgerekend ƒ110 miljoen geboekt.

KPN laat weten niet warm of koud te worden van de jongste uitlatingen. Het bedrijf, dat meer deelnemingen in Oost-Europese telecomconcerns heeft, meent dat dergelijke woorden horen bij de rituelen van de verkoop van een staatsbedrijf. "BTC is daar een zaak van nationaal belang. Veel partijen proberen de regering onder druk te zetten een maximale prijs eruit te slepen", aldus een woordvoerder, die eraan toevoegt dat de vice-premier kennelijk zijn achterban wil laten zien dat hij zijn best doet.

De zegsman stelt dat KPN nog altijd in constructieve sfeer in gesprek is met de Bulgaarse overheid.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl