Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
[Consumerdesk]
 

dinsdag
28 december 1999
 

[BOL]
[Siteshopper]
[Autosite]
[Veilinghal]
[Vacatures]

Draskovic toch de straat op

Van onze correspondent - BOEDAPEST, dinsdag

Een paar dagen nadat de straatprotesten tegen Slobodan Milosevic een stille dood waren gestorven, roept Vuk Draskovic zijn aanhangers op de straat op te gaan.

De flamboyante leider van de Servische Vernieuwingsbeweging, Vuk Draskovic, zal daarmee het bloed onder de nagels van de andere oppositiepartijen hebben gehaald. Zij hadden Draskovic maandenlang gesmeekt zich bij hun demonstraties aan te sluiten.

Draskovic weigerde dat toen. In tegenstelling tot de Alliantie voor Verandering van zijn vroegere kameraad Zoran Djindjic, wil hij president Milosevic slechts via verkiezingen tot een vertrek dwingen. Djindjic gelooft niet dat eerlijke verkiezingen onder de van oorlogsmisdaden beschuldigde Milosevic mogelijk zijn.

Draskovic was lange tijd in onderhandeling met de socialisten van Milosevic over een nieuwe volksraadpleging maar zijn geduld lijkt nu op.

Hoewel de Servische Vernieuwingsbeweging de grootste oppositiepartij in Servië is lijkt het onwaarschijnlijk dat Milosevic van de nieuwe demonstraties wakker zal liggen. De solo-actie van Draskovic is het zoveelste bewijs van de verdeeldheid van de tegenstanders van de president.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl