Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
24 december 1999
 

[Telegraaf]
[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]

Nederland gelooft in EK-zege Oranje

AMSTERDAM, vrijdag

Het Nederlands elftal gaat volgende zomer voor de tweede keer na 1988 de Europese voetbaltitel winnen. Dit is de uitkomst van een onderzoek door het NIPO onder 1013 Nederlanders. De ondervraagde Nederlanders vinden verder Johan Cruyff de beste Nederlandse voetballer van de eeuw.

Van de ondervraagden bleek 39 procent tamelijk of zeer geïnteresseerd in het Nederlandse voetbal. Het vertrouwen in de prestaties van Oranje is, ondanks de teleurstellende resultaten in de reeks oefenduels, nog altijd groot. Een kwart (24 procent) denkt dat Oranje kampioen wordt.

Slechts één op de tien denkt dat Oranje in de poule met Denemarken, Frankrijk en Tsjechië niet mag rekenen op de eerste of tweede plaats en derhalve uitgeschakeld zal zijn. Bijna een kwart (23 procent) denkt dat Oranje in de kwartfinale zal stranden, terwijl drie op de tien Nederlandse voetballiefhebbers van mening zijn dat het Nederlands elftal in de halve finale zal verliezen. Eén op de tien denkt dat Oranje de finale verliest. Vier procent waagde zich niet aan een voorspelling.

Italië en Duitsland blijken na Oranje het hoogst ingeschat (respectievelijk 18 en 17 procent), op gepaste afstand gevolgd door wereldkampioen Frankrijk (12). Alle andere landen scoren minder dan 10 procent. Mede-organisator België wordt door slechts 1 procent getipt als Europees kampioen.

• Rob Bianchi en de Amsterdamse voetbalclub AFC gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar. AFC, jarenlang hoofdklasser, had na degradatie naar de zondag eerste klasse (seizoen '97/'98) gehoopt met Bianchi binnen een jaar weer terug te keren op het hoogste platform. Daarin slaagde de voormalig verdediger van FC Amsterdam en ex-hockeybondscoach niet. Ook dit seizoen deelt AFC niet de lakens uit. KBV en EDO zijn de belangrijkste titelgegadigden.

• Chelsea heeft zich versterkt met de Braziliaan Emerson Thome. De verdediger is voor ongeveer negen miljoen gulden overgenomen van Sheffield Wednesday. Thome (27) moet bij Chelsea, de club van Ed de Goey, de gehavende defensie versterken. De Franse international Desailly, zijn Deense collega Hogh en de Nederlander Mario Melchiot zijn allen langdurig geblesseerd.

• Corinthians heeft het voetbalkampioenschap van Brazilië behaald. De ploeg speelde in de beslissende derde finalewedstrijd 0-0 tegen Atletico Mineiro. Het eerste duel op 12 december won Mineiro met 3-2, het tweede duel op 19 december won Corinthians met 2-0. Het betere doelsaldo van Corinthians na drie wedstrijden gaf de doorslag in de titelstrijd.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl