Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
24 december 1999
 

[Qxl]
[Cybercard]
[Telegraaf]
[Vacatures]

Dranksponsors verdelen
Duitse schaatssport

Van onze speciale verslaggever - DEN HAAG, vrijdag

Gunda Niemann-Stirnemann heeft ruzie met de Duitse schaatsbond. De oorzaak is drank. De veelvoudige wereldkampioene heeft een bierbrouwer die tevens frisdrank verkoopt als geldschieter voor haar semi-professionele schaatsploeg. Maar de schaatsbond sloot deze herfst een sponsorcontract met een frisdrankenfabrikant.

Drank maakt meer kapot dan je lief is... Gunda Niemann heeft ruzie met de Duitse schaatsbond over de spons ornamen op haar nieuwe schaatspak. Haar persoonlijke sponsor en die van de bond 'botsen'.

FOTO: REUTER

Tijdens de eerste Wereldbekerwedstrijden van dit seizoen prijkte de naam 'Vita Cola' op de pakken. Zowel Niemann als de schaatsbond laat juristen uitzoeken wat nog de mogelijkheden zijn voor Köstritzr, de sponsor van de groep Niemann die verder bestaat uit René Taubenrauch, Jens Boden, Daniela Anschütz en Claudia Irrgang.

Volgens deskundigen is dat moeilijk, omdat beide bedrijven in dezelfde branche werken. De schaatsbond is beducht voor ruzie. "Wij willen geen Nederlandse toestanden", aldus topsportcoördinator Gunther Schumacher. "Wij zijn blij met elke sponsor. Wij komen geld en geldschieters tekort. Tijdens de eerste wedstrijden van dit seizoen hebben we daarom met twee onbezette plekken op de pakken gereden."

Enkele weken voor het begin van het seizoen kwam de schaatsbond tot overeenstemming met de colaproducent uit het oosten van Duitsland. Op dat moment had Niemann de sponsoring al lang rond. Pikant detail is dat de bierbrouwer uit Thuringen, waar Niemann zich aan heeft verbonden, het vorig seizoen geldschieter was van de schaatsbond. Köstritzr besloot het contract met de bond niet voort te zetten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl