Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
24 december 1999
 

[Vacatures]
[Telegraaf]
[Cybercard]
[Qxl]

Uitbreiding Nederlandse golfkalender

AMSTERDAM, vrijdag

De Nederlandse golfwereld krijgt er in 2000 twee internationale toernooien bij naast de Dutch Open voor mannen. Van 25 tot en met 28 mei wordt, waarschijnlijk in Limburg, het Muermans Real Estate Challenge Open gehouden. Deze wedstrijd behoort tot de Challenge Tour, de eerste divisie van het Europese golfcircuit. De kans is voorts groot dat voor het eerst in zes jaar weer een Dutch Open voor vrouwen wordt gehouden.

De laatste keer dat er een Challenge Open in Nederland werd gespeeld, was in 1997. Het prijzengeld van dit toernooi bedraagt ongeveer 330.000 gulden.

De Kennemer Golf&Country Club in Zandvoort en de European Ladies Professional Golfers Association hebben een principeakkoord bereikt over de organisatie van de Dutch Open voor vrouwen. Ook dit toernooi, vermoedelijk van 22 tot en met 24 september, is gedoteerd met ongeveer 330.000 gulden.

De 81e editie van de Dutch Open voor mannen wordt van 27 tot en met 30 juli in Noordwijk gespeeld. De prijzenpot is daar 2,5 miljoen gulden.

• Het Dutch Seniors Open voor 50+ golfspelers wordt in 2000 gehouden op Crayesteyn in Dordrecht, waar de golfclub Merwelanden resideert. Het driedaagse toernooi met voorafgaand twee pro-ams met bekende Nederlanders is van 10-12 september. De twee voorgaande edities hadden in Noord-Brabant plaats: Kaatsheuvel (De Efteling) en Tilburg (Prise d'Eau).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl