Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
24 december 1999
 

[BOL]
[Vacatures]
[Siteshopper]
[Veilinghal]
[Autosite]

Franse actie tegen olie

ILE D'YEU, vrijdag

Een militair controleert de zool van zijn laars terwijl hij zich met duizend collega's, brandweerlieden en burgers op het Ile d'Yeu voorbereidt op een actie tijdens de kerst om de Franse westkust olie-vrij te houden.

Uit de op 12 december gezonken Maltese tanker Erika is ongeveer 10.000 tot 12.000 ton zware olie in zee gelopen. Daarvan is inmiddels slechts 1000 ton opgeruimd door negen schepen, waaronder de Arca, het oliebestrijdingsschip van Rijkswaterstaat in Nederland.

De bewoners van de eilanden en de kust van de Vendée, ten zuiden van Bretagne, zullen zich nu moeten voorbereiden op de olievlekken, die vanaf zaterdag gaan aanspoelen.

Beoogd wordt ook een hele rij (vissers)schepen voor de kust te laten liggen met daartussen opgeblazen rubber kussens die de olie moeten tegenhouden. Of dat lukt, is niet zeker.In vogelcentra in Bretagne en bij Arcachon werden gisteren vijfhonderd met olie besmeurde vogels binnengebracht, waarvan de helft kan worden gered. De redders zetten echter grote vraagtekens bij de herkomst van de olie op de besmeurde beesten.

Soms is die van een heel andere samenstelling dan die van de Erika. Zij vermoeden dat andere tankers profiteren van de ramp met de Erika om hun tanks te spoelen. FOTO: EPA






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl