Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
24 december 1999
 

[Autosite]
[BOL]
[Veilinghal]
[Vacatures]
[Siteshopper]

Brits ziekenhuis biedt excuus
aan voor opslaan organen kinderen

door René Steenhorst - DEN HAAG/LIVERPOOL, vrijdag

Het in opspraak gekomen Britse kinderziekenhuis Alder Hey in Liverpool heeft zich verontschuldigd voor de "jarenlange onacceptabele" opslag van vele honderden hersenen, nieren en longen van overleden kinderen.

De excuses volgen na de publicatie van een tussenrapportage die werd uitgevoerd in opdracht van zowel de gezondheidsautoriteiten als het ziekenhuis zelf.

De geschokte ouders wisten niet dat er nog stoffelijke resten van hun kinderen bestonden en ook niet dat deze onderdeel vormden van een zeer uitgebreide orgaancollectie in de kelders van het hospitaal.

In Engeland ontstond enkele weken geleden een enorme rel over de gruwelijke ontdekking. De Nederlandse patholoog-anatoom dr. D. van Velzen werd door het ziekenhuis verantwoordelijk gesteld voor de wantoestanden. Hij werkte daar vijf jaar. In de media werd hij afgeschilderd als 'Doctor Death'.

De onafhankelijke onderzoeker dr. Stephen Gould constateert echter in zijn rapport dat Van Velzen al sinds 1990 herhaaldelijk de directie van het ziekenhuis had gevraagd om voldoende geld, personeel en middelen om een orgaan-berg tegen te gaan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl