Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
24 december 1999
 

[Vacatures]
[BOL]
[Siteshopper]
[Veilinghal]
[Autosite]

VS slaan alarm over
post uit Duitsland

Van onze correspondent - NEW YORK, vrijdag

De Amerikaanse justitie heeft gisteren in een nieuw terreuralarm gewaarschuwd voor mogelijke bombrieven uit Duitsland. De FBI zegt over aanwijzingen te beschikken dat terroristen rond de feestdagen van plan zijn vanuit Frankfurt dodelijke postpakketten naar de VS te sturen. De douane is opgedragen alle verdachte zendingen te onderscheppen.

De informatie over de jongste dreiging is afkomstig van Europese inlichtingendiensten, die de VS bovendien blijken te hebben gewezen op het reële gevaar van millenniumaanslagen in New York, Washington en Seattle. Topterrorist Osama bin Laden zou diverse terreurteams naar de VS hebben gestuurd.

Deze waarschuwing staat in een intern FBI-memorandum over de arrestatie van de Algerijn Ahmed Ressam die vorige week vanuit Canada een auto vol explosieven de VS wilde binnensmokkelen. De FBI maakt jacht op drie medeplichtigen van Ressam.

De in Vermont vastzittende Lucia Garofalo, die eerder deze week met een tweede Algerijn aan de Canadese grens werd opgepakt, heeft volgens justitie nauwe banden met de Algerijnse terreurorganisatie GIA. Garofalo blijkt de afgelopen maanden diverse ritten naar de VS te hebben gemaakt met een auto waarin sporen van explosieven zijn aangetroffen.

New York bereidt zich voor op het ergste. Het stadsbestuur wil zes rijdende mortuaria inzetten waarin meer dan 250 lichamen kunnen worden vervoerd. Het macabere plan komt mede voort uit vrees voor een stroomstoring in het stadsmortuarium. Het rampenplan van New York voorziet ook in de beschikbaarheid van vijf- tot achtduizend 'bodybags'.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl