Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
24 december 1999
 

[CMG]
[Netaspect]
[BOL]
[KPN Digitale Certificaten]
[Demon]
[Eurocard/Mastercard]
[ABN AMRO]

'Softdrugs
te koop in
supermarkt'

  VENLO, vrijdag

VVD-wethouder Aerts in Venlo (Economische Zaken) wil dat softdrugs in de toekomst in de supermarkt verkocht kunnen worden. Op die manier kan volgens hem een eind gemaakt worden aan de criminaliteit rond de tientallen illegale coffeeshops in Venlo.

"We kunnen in Venlo de Duitse kooptoeristenstroom combineren met de Duitse softdrugstoeristenstroom", aldus Aerts gistermiddag in een interview op de Limburgse regionale radio L1. "Dan is de illegale verkoop in allerlei drugspanden of via koeriers in de binnenstad niet meer nodig."

Aerts ziet ook op economisch gebied voordelen voor de middenstand in Venlo. "Je verbreedt de markt en bestrijdt de criminaliteit in Venlo", aldus Aerts. Hij vindt zijn idee niet onzinnig: "Twintig jaar geleden verkochten de supermarkten ook geen Playboy of condooms!"

De middenstand in Venlo reageert terughoudend. Een eigenaar van een Venlo's grootwinkelbedrijf noemt het idee van de liberale wethouder "commercieel onverstandig". Hij vreest dat niet alle klanten blij zijn met de verkoop van drugs in supermarkten. Het CDA in de Venlose gemeenteraad noemde het idee van Aerts "ronduit belachelijk." (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl