Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Telegraaf]
[Cybercard]
[Qxl]
[Vacatures]

Schapers kiest Davis-Cupteam

Van onze Telesportredactie - AMERSFOORT, donderdag

Richard Krajicek, Sjeng Schalken, Jan Siemerink en Paul Haarhuis vormen het Nederlandse team, dat het in de eerste ronde van de strijd om de Davis Cup in en tegen Duitsland opneemt. Dat heeft bondscoach Michiel Schapers na overleg met alle selectie-spelers bekend gemaakt. John van Lottum heeft de bondscoach toegezegd als vijfde man mee te gaan naar Duitsland.

Oranje speelt van 4 tot en met 6 februari 2000 in de voormalige Oost-Duitse stad Leipzig. De Duitsers laten in het stadion, dat een capaciteit van 7500 toeschouwers heeft, een Taraflex-ondergrond neerleggen.

De keuze van Schapers, die negen selectie-spelers tot zijn beschikking heeft, is niet verrassend. Met Krajicek en Schalken kiest hij voor de twee hoogst geklasseerde Nederlandse enkelspelers van dit moment. Daarnaast heeft hij met Haarhuis en Siemerink voor het meest logische dubbel gekozen.

"Iedereen kan hier vrede mee hebben", aldus Van Lottum, die als 'reserve' in ieder geval kan wennen aan de speciale sfeer die Davis-Cupduels altijd met zich meebrengen. "Michiel heeft me gezegd dat ik geen Davis-Cupwedstrijd meer mag missen, zodat ik altijd klaar ben om in te vallen", aldus Van Lottum, die vrijwel helemaal fit is nadat hij begin november een knie-operatie onderging. "Ik ga graag mee naar Duitsland. Het zal in ieder geval leerzaam zijn en je weet nooit wat er tussentijds nog kan veranderen." Maandag reist Van Lottum af naar het toernooi van Doha (Qatar), waar hij vlak na de eeuwwisseling zijn eerste officiële ATP-wedstrijd na zijn operatie zal spelen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl