Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Telegraaf]
[Vacatures]
[Qxl]
[Cybercard]

Bijna 3 miljoen kijkers volgen
Oranje van de Eeuw

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, woensdag

De ruim 2 uur durende tv-uitzending van de Wedstrijd van de Eeuw heeft 2.8 miljoen kijkers getrokken. De door NOS Studio Sport en de TROS uitgezonden live-reportage werd bovendien gewaardeerd met het voor een sportevenement zeer hoge kijkcijfer van 7.7. Ter vergelijking, recentelijk trokken het Champions-Leagueduel Chelsea-Feyenoord en het UEFA-Cuptreffen Ajax-Real Mallorca respectievelijk 2.4 en 2.2 miljoen kijkers.
Inmiddels heeft de gemeente Amsterdam aangegeven, om in de hoofdstad een Hall of Fame of een Oranje eregalerij op te willen zetten. Dit als reactie op de onthulling van de 12 beelden van Edwin van der Sar, Ruud Krol, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Faas Wilkes, Abe Lenstra, Wim van Hanegem, Marco van Basten, Johan Cruyff, Piet Keizer en Rinus Michels, na afloop van de Wedstrijd van de Eeuw.

Deze door Corry Ammerlaan-Van Niekerk gemaakte kunstwerken zijn door het Oranje van de Eeuw geschonken aan het legioen en zullen begin 2000 geplaatst worden op de 'middenstip' van Nederland, bij het hoofdgebouw van de KNVB in Zeist.

FOTO: ANP






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl