Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Telegraaf]
[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]

Marco van Basten in
Hall of Champions

ZÜRICH, donderdag

Marco van Basten krijgt een plaatsje in de International Football Hall of Champions (Ifhoc). De voormalige spits van Ajax en AC Milan is een van de vier spelers die op 24 januari in Brussel wordt toegelaten. De Ifhoc is een door de FIFA ondersteunde organisatie, die jaarlijks een aantal prijzen voor het nog te bouwen museum Hall of Champions vergeeft.

Met Van Basten krijgen de voormalige Noord-Ierse ster George Best en de Brazilianen Didi en Zico een plaats in de eregalerij. Het viertal werd gekozen door 26 vooraanstaande voetbaljournalisten. In februari werd Ajax als club al uitverkozen.

• NAC sluit zich aan bij de rest van de Toto Divisie. De ploeg uit Breda heeft besloten de aanvangstijden van de thuiswedstrijden in de tweede seizoenhelft een half uur te vervroegen naar 19.00 uur. NAC speelde als enige nog doordeweeks en zaterdags om half acht, het tijdstip waarvan de fans vonden dat het 'Avondje NAC' moest beginnen.

• Dmitri Khokhlov verhuist met onmiddellijke ingang van PSV naar de Spaanse club Real Sociedad. Daar hebben de besturen van de clubs gisteren, tevens de 24e verjaardag van de Rus, overeenstemming over bereikt. Khokhlov speelde 2,5 seizoen voor PSV. De middenvelder wordt volgende week dinsdag in San Sebiastian aan de pers en het publiek gepresenteerd.

• Jorge Valdano heeft geen trek in de post van manager bij Real Madrid. De Argentijn meldde zich gisteren bij de 'koninklijke' af als kandidaat. "Ik heb momenteel andere zakelijke beslommeringen. Het komt te plotseling", aldus de trainer, die Real Madrid al tussen 1994 en 1996 onder zijn hoede had. In 1996 werd Valdano door voorzitter Lorenzo Sanz ontslagen. Real Madrid zoekt een nieuwe trainer, omdat voorzitter Sanz eerder de Brit John Toshack ontsloeg. Zijn vervanger Vicente del Bosque kreeg een contract voor drie maanden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl