Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Telegraaf]
[Cybercard]
[Qxl]
[Vacatures]

Deelname Oranje aan zijden draadje

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, donderdag

De deelname van het Nederlands basketbalteam aan de Holland Basketball Week hangt aan een zijden draadje. De ploeg moet al ernstig verzwakt aantreden wegens de afzegging van talloze vedetten in buitenlandse dienst. Daardoor weigerde Ricoh/Astronauts aanvankelijk zijn vier geselecteerde spelers ter beschikking te stellen.

Aangezien Canoe Jeans/EBBC dat door het winnen van de FEB Cup het recht verwierf aan de HBW deel te nemen niet graag zijn twee internationals wil missen, dreigt Oranje een speelbal te worden van de ijzersterke buitenlandse concurrentie. Het NBT overweegt daarom om zich terug te trekken.

Voorzitter Bouke Geersing: "Wij konden niets doen aan de weigering van sommige buitenlandse clubs. De competities lopen in die gevallen gewoon door. Maar de reglementen schrijven voor dat de Nederlandse clubs hun spelers moeten afstaan voor de nationale ploeg. Vandaag, donderdagmorgen, krijgen EBBC en Astronauts een laatste schriftelijk verzoek om de gevraagde spelers niets meer in de weg te leggen. We bieden EBBC de mogelijkheid om een vervanger voor Jerome de Vries te zoeken en willen de eventuele kosten daarvoor vergoeden. We laten dan onze claim op Marcel Huybens varen."

"Astronauts hoeft niet op de HBW te spelen en is derhalve verplicht om Raoul Heinen, Sander van der Holst, Rolf Franke en Koen Rouwhorst vrij te geven. Indien er gegronde redenen zijn spelers niet ter beschikking te stellen, zoals blessures, willen wij dit zwart op wit bevestigd zien. Dit schrijven de reglementen voor."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl