Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[V & L informatica]
[Matranortel]
[BOL]
[ABN AMRO]
[Veilinghal]

Ingedut Wall Street

NEW YORK, donderdag

Na een enerverende Amerikaanse effectenbeurs dinsdag, kwam het geheel gisteren nauwelijks van zijn plaats. Volgens een handelaar wachten beleggers liever met handelen tot na oud & nieuw. De Dow Jones index steeg een magere 3 punten tot 11203,60.

Aanvankelijk leek de Nasdaq het ook te moeten bezuren, maar de index sloot toch nog 25 punten hoger op 3936,99. De beursgraadmeter, die is doordrenkt van de hightechbedrijven boekte een winstje van 0,66%, terwijl de dag daarvoor nog 3,4% werd ingekopt. "De technologiefondsen komen even op adem", merkt een analist op.

Volgens het Ministerie van Handel bleef de inflatie het derde kwartaal onder controle. De groei van het bruto binnenlands product viel met 5,7% hoge ruit dan de vorige schatting van 5,5%. De bedrijfswinsten daarentegen kwamen lager uit dan de voorspellingen. "De economie groeit zo sterk dat het de kans vergroot dat we in februari een fikse inhaalslag krijgen", voorspelt een analist.

3Com zette de Nasdaq onder druk. De fabrikant van computer-producten, zoals de veel gebruikte elektronische Palm-agenda, publiceerde dinsdag nabeurs beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal. De winst per aandeel steeg met $0,37, waar analisten op een winst van $0,34 hadden gerekend. Toch gaf het bedrijf een winstwaarschuwing af met betrekking tot het derde kwartaal. Het aandeel daalde met $4¾ tot $48½.

Nasdaq-fonds Oracle won $7½ op $105 1/8. De software-gigant voert gesprekken met Boeing over een digitale marktplaats voor vliegtuigonderdelen. Boeing steeg een bescheiden $ 7/8 tot $39½.

De Amerikaanse internetprovider America Online (AOL) heeft voor $1,1 miljard het internetbedrijf MapQuest.com overgenomen. MapQuest is een interactieve plattegrondverstrekker. AOL wil de plattegronden koppelen aan informatie over onder meer evenementen en eetgelegenheden. AOL moest $2 inleveren op $83 1/8, terwijl MapQuest een dikke $7 goedkoper werd op $25½.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl