Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Matranortel]
[V & L informatica]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[BOL]

Investering Vopak
in Mexicaans Votmm

  ROTTERDAM, donderdag

Het Rotterdamse concern Vopak heeft het belang van 51% van Transportación Maritima Mexicana (TMM) in Van Ommeren-TMM Terminals (Votmm) overgenomen. Dit Mexicaanse opslagbedrijf was eigendom van Vopak en TMM. Vopak (het fusieresultaat van Van Ommeren en Pakhoed) maakte dit gisteren bekend. Financiële details over de transactie worden niet verstrekt.

Door de transactie is Vopak volledig eigenaar geworden van vier terminals in Mexico met een huidige capaciteit van circa 150.000 kubieke meter, geschikt voor de opslag van chemicaliën en plantaardige oliën.

"Door de verwerving van het belang van TMM in Votmm verkrijgt Vopak de volledige zeggenschap over het opslagbedrijf en kan het de terminals volledig integreren in haar wereldwijde netwerk", aldus het Rotterdamse concern. De terminals zijn gelegen in vier volgens Vopak strategische gebieden.

Vopak en TMM, Mexico's grootste multimodale onderneming, willen hun "reeds lang bestaande relatie" uitbreiden door gezamenlijk commerciële opslag- en transportmogelijkheden in de olie-industrie in Mexico te ontwikkelen. Bovendien zijn zij van plan samen te werken bij het vinden van logistieke oplossingen voor de industrie in de opslag en het transport van vloeibare producten in Mexico.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl