Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Matranortel]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Veilinghal]
[V & L informatica]

VNU investeert ƒ0,5 mld.
in internet-meetbedrijf

  Van een onzer verslaggevers - HAARLEM, donderdag

Uitgeversconcern VNU heeft voor $246 miljoen (ƒ516 miljoen) zijn minderheidsbelang in het internet-meetbedrijf Netratings uitgebreid tot 54%. Het Amerikaanse bedrijf is onlangs naar de beurs gegaan.

De anti-kartel autoriteiten in de VS hebben tegenover VNU verklaard geen bezwaar te hebben tegen de transactie.

Netratings verzamelt gegevens over het gebruik van internet, door zowel consumenten als adverteerders. De onderneming is opgericht in 1997. Voorlopig wordt geen nog geen winst gemaakt, aldus VNU. "Het is één van de beloftes van internet", zegt een woordvoerder. "We hebben hoge verwachtingen van het internet-verkeer. De markt voor metingen daarvan groeit explosief."

De acquisitie is uitgevoerd via VNU-dochter Nielsen Media Research (NMR) uit New York. Dat bedrijf kwam in augustus voor ƒ5,3 miljard in handen van de Haarlemse uitgeverij. NMR concentreert zich op het verzamelen van tv-kijkcijfers. "De twee bedrijven sluiten naadloos bij elkaar aan", aldus VNU. "In de toekomst versmelten internet en tv met elkaar. Wij kunnen daar dan in meegaan."

Netratings werkt al sinds oktober vorig jaar samen met Nielsen. Daarbij zorgt NMR voor de inbreng van kennis over het opzetten van onderzoeken, terwijl Netratings de meettechnologie levert. De resultaten geven onder meer weer hoeveel mensen gebruik maken van Internet, welke websites het meest worden bezocht, hoe lang iemand doorbrengt op een bepaalde website en hoe hoog het bereik is van advertenties.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl