Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Matranortel]
[V & L informatica]
[Veilinghal]
[BOL]
[ABN AMRO]

Opnieuw schikking Rabo Doetinchem

  Van een onzer verslaggevers - DOETINCHEM, donderdag

Het Doetinchemse beleggingsdebacle blijft Rabobank achtervolgen. Gisteren bereikte de bank opnieuw een schikking, ditmaal met vijf individuele cliënten.

Over de hoogte van de schikking wordt door geen van de betrokkenen mededelingen gedaan. "We hebben afgesproken geen bijzonderheden naar buiten te brengen", aldus een van de raadslieden in deze zaak.

De vijf hebben Rabobank aansprakelijk gesteld voor een aantal verliesgevende beleggingen. Dit gebeurde in navolging van de klachten van beleggingssociëteit D'n Anwas. De 150 leden daarvan verloren vorig jaar in totaal zo'n ƒ25 miljoen als gevolg van risicovolle optietransacties op advies van Rabo-adviseur E. Om de verliezen te compenseren heeft Rabobank al ƒ17,8 miljoen uitgekeerd aan de sociëteit.

Rabobank Nederland onthoudt zich van commentaar op de jongste schikking. "Het betreft een zaak tussen de bank en de cliënt. Daar doen we geen mededelingen over", aldus een woordvoerder.

Bekend is wel dat de affaire nog niet ten einde is gekomen voor de bank. Nog steeds wordt onderhandeld met verschillende beleggers over de door hen geleden verliezen op geschreven put-opties.

Vorige maand nog kwam Rabobank over de brug met een schikking voor drie advocaten. Het drietal zou gezamenlijk voor een miljoen het schip in zijn gegaan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl