Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Primafoon]
[BOL]
[Demon]
[ABN AMRO]
[KPN Digitale Certificaten]
[Netaspect]
[CMG]
[Eurocard/Mastercard]

Snelweg mag niet
worden gebruikt

Van onze correspondent

HAZERSWOUDE, donderdag

Een splinternieuwe zeven kilometer lange snelweg met vier stroken mag niet als snelweg worden gebruikt. Het traject van de nieuwe rijksweg 11 tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn werd vorige week na 25 jaar strijd eindelijk officieel in gebruik werd genomen.

Op dit moment is in beide richtingen slechts een strook bruikbaar. De twee overige banen zijn tot woede van de weggebruikers met zware bakens afgezet.

Volgens een voorlichter van Rijkswaterstaat zorgt de markering op de weg inderdaad voor de verwarring. "Er zijn vier rijstroken gereed. Maar er is slechts toestemming voor twee rijbanen. Met het oog op eventuele toename van het verkeer in de toekomst zijn de andere twee banen alvast aangelegd. Maar als die gebruikt gaan worden, moet daarvoor eerst een tracéwet-procedure worden doorlopen." En dat gaat minimaal twee jaar duren."

Volgens Rijkswaterstaat moest de weg direct al als vierbaans worden ingericht omdat latere verbreding het dure open asfalt zou beschadigen. "We hadden met de huidige verwarring onder de automobilisten echter geen rekening gehouden." Rijkswaterstaat gaat nu waarschijnlijk de derde en vierde rijstrook tijdelijk als vluchtstrook in gebruik nemen.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl