Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Netaspect]
[ABN AMRO]
[BOL]
[CMG]
[KPN Digitale Certificaten]
[Demon]
[Primafoon]
[Eurocard/Mastercard]

Oostenrijk werft
hier skileraren

door Lieke Jongbloed

ZOETERMEER, donderdag

Skischolen in met name Oostenrijk zijn momenteel hard bezig Nederlandse skileraren te ronselen voor het komende winterseizoen. De Alpenlanden kampen op dit moment met een groot tekort aan lesgevers. Vooral Nederlandse leraren zijn uitermate populair in de wintersportgebieden.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren (NVVS) in Ommen zullen dit seizoen zeker een paar honderd Nederlanders proberen om de beginnende skiërs de fijne kneepjes bij te brengen. "Maar er is ook veel vraag naar gidsen uit ons land voor de wat gevorderde wintersporters. Veel mensen willen met de ski's onder tochtjes maken met begeleiding. Ook willen de wat gevorderden nieuwe skistijlen leren zoals het nu zo populaire carven", aldus NVVS-voorzitter Hans Hochsteger.

De NVVS bemiddelt met behulp van een zogeheten snowjob-bestand tussen de vele vragen vanuit de wintersportplaatsen en het Nederlandse aanbod. "Veel skischolen willen graag Nederlandse leraren. In vergelijking met andere landen ligt het niveau van onze opleidingen hoog. Wij spreken ook allemaal veel talen en zijn daardoor geschikt om aan alle toeristen les te geven. Bovendien zitten sommige gebieden vol met Nederlandse vakantiegangers die graag in hun eigen taal les hebben", bevestigt Hochsteger de populariteit van skileraren uit ons land.

Ook Frankrijk schakelt steeds vaker hulp in vanuit ons land. Hochsteger: "Een tijdlang wilden de Fransen het allemaal zelf regelen. Maar ook daar is behoefte aan leraren die veel talen spreken. Naar verwachting zullen dit seizoen ook in dit deel van de Alpen zeker vijftig Nederlanders aan de slag gaan."

De vraag naar skileraren is overigens in ons eigen vlakke land ook groot. De ruim 70 kunstskibanen door het hele land hebben eveneens grote behoefte aan gediplomeerde krachten. Zo krijgt de sneeuwskibaan Snowworld in Zoetermeer ook veel verzoeken binnen vanuit Oostenrijk. Zij kunnen daar echter niet aan voldoen omdat de leraren ook hier ingezet moeten worden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl