Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[Primafoon]
[Netaspect]
[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]
[CMG]
[Demon]
[BOL]
[KPN Digitale Certificaten]

Steeds duurdere
kerstboom in huis

Van onze Rotterdamse redactie

ZOETERMEER, donderdag

Nederlandse gezinnen zetten hun zinnen meer en meer op een dure kerstboom. Niet een traditioneel exemplaar, maar een prijzige boom, zoals een blauwspar, sieren tijdens de feestdagen steeds vaker de vaderlandse huizen op.

Vooral de kerstbomen tussen de twintig en dertig gulden per stuk zijn erg gewild onder de huishoudens. Het gaat hierbij om kerstbomen zowel met als zonder kluit. Voor een boom met kluit moet de consument gemiddeld 21 gulden neertellen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het NIPO in opdracht van het Productschap Tuinbouw heeft gedaan onder een groot aantal gezinnen in Nederland.

Deze maand hebben ruim 3 miljoen huishoudens een kerstboom gekocht. Dat is een toename van zes procent ten opzichte van vorig jaar, toen 2,9 miljoen gezinnen een boom aanschaften.

De kerstboom met kluit is aan een gigantische opmars bezig, zo blijkt uit het onderzoek. Van alle verkochte bomen bleek het in 64 procent van de verkopen om dergelijke boom te gaan. Drie jaar geleden kocht slechts 52 procent van alle Nederlandse gezinnen een boom met kluit.

Twee miljoen gezinnen kochten geen kerstboom, omdat ze in voorgaande jaren al overstapten op een kunstboom. Ruim 1,1 miljoen gezinnen zetten, onder meer vanwege hun geloofsovertuiging, geen kerstboom. Onder deze groep 'weigeraars' bevinden zich ook veel alleenstaanden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl