Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
23 december 1999
 

[KPN Digitale Certificaten]
[Netaspect]
[ABN AMRO]
[Eurocard/Mastercard]
[BOL]
[CMG]
[Demon]
[Primafoon]

Callcenter SNT biedt
2800 uitzendkrachten
een vaste baan aan

  door Martijn Koolhoven

ZOETERMEER, donderdag

"De grootste jacht op talent". Zo noemt callcenter-gigant SNT, die voor bedrijfsleven en overheid 25 miljoen telefoontjes en emailtjes per jaar afhandelt, de stunt om 2800 mensen in één klap in vaste dienst te nemen.

Het zijn allemaal uitzendkrachten, die nu al op oproep-basis voor de 14 callcenters van SNT (totaal 4300 werknemers) in Nederland en België werken.

Lokkertje

Om de vaste baan extra aantrekkelijk te maken krijgt het nieuwe (en bestaande) personeel als lokkertje bij de komende beursgang van SNT ook nog eens aandelen in het eigen bedrijf.

De waarde van de aandelen varieert, afhankelijk van de aard van het contract, bij de emissie van 800 tot 1600 gulden. Bij een gemiddelde koersstijging van 5 procent per jaar, beschikt een SNT-medewerker die 32 uur in dienst is, na zes jaar over een aandelen-kapitaaltje dat ƒ11.240 waard is.

Door de explosieve groei van het werk (in 1999 realiseert SNT een omzetstijging van 70 procent. 1998: ƒ97 miljoen. 1999 verwacht: ƒ170 miljoen) wil SNT dat de uitzendkrachten in vaste dienst komen. Ook voor de expansie in Europa zijn meer mensen nodig.

Contracten

Bovendien sluiten steeds meer klanten langlopende contracten af om de hoogwaardige kwaliteit van de service ook op de lange termijn te kunnen garanderen. Ook dat is een reden om de uitzendkrachten in vaste dienst te nemen. En door de krapte op de arbeidsmarkt lijkt het voor SNT weinig zin te hebben veel geld te investeren in grote wervingscampagnes voor nieuw vast personeel.

Overigens is het nog maar de vraag of alle 2800 uitzendkrachten ook op het aanbod van SNT ingaan. Het callcenter bedrijf houdt er rekening mee dat niet alle uitzendkrachten zin hebben om in vaste dienst te komen, ook als daar de zekerheid van een vaste baan en een aandelenpakket tegenover staat. SNT benadrukt dat naast de mega-aanname van vast personeel, er nog voldoende werk overblijft voor (nieuwe) uitzendkrachten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl