Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Vacatures]
[Qxl]
[Telegraaf]
[Cybercard]

Droom Bruggink op sterk water

Van onze Telesportredactie - ZEIST, dinsdag

De olympische droom van Arnold Bruggink is voorlopig op sterk water gezet. Naar aanleiding van zijn rode kaart (natrappen) in de beslissingswedstrijd vorige maand tegen België werd de aanvaller van PSV door de UEFA voor drie wedstrijden geschorst. "Hier ben ik goed ziek van, want ik had eerlijk gezegd op minder gerekend", reageerde de topscorer van het Nederlands olympisch elftal gisteren op het slechte bericht.

Bruggink zal de komende maanden niet meer in het olympisch team spelen. Bondscoach Han Berger heeft de tijd hard nodig om een adequate vervanger te vinden voor zijn gelouterde aanvoerder, tegen de Belgen nog de beste man van het veld. Bruggink mist in de eerste week van januari derhalve het trainingskamp in Marokko, waar Oranje een begin maakt met de voorbereiding op de eindronde van het EK. Eind mei, begin juni zal de ploeg in Slowakije drie groepsduels spelen.

"Bij een schorsing van één of twee wedstrijden zou ik hoogstwaarschijnlijk nog mee gegaan zijn naar het EK. Maar nu heeft het geen zin meer, want na die drie wedstrijden zal het al duidelijk zijn of het doel bereikt is", doelt Bruggink op de nummers één en twee van de twee groepen die zich rechtstreeks plaatsen voor Sydney. Door die kwalificatie-procedure is zelfs de EK-finale ondergeschikt aan de resultaten in de voorronde.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl