Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Vacatures]
[Telegraaf]
[Cybercard]
[Qxl]

Sterren kijken in het Hilton...

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, dinsdag

De Wedstrijd van de Eeuw begon gisteren pas echt goed te leven bij alle betrokkenen. Talloze buitenlandse sterren druppelden achter elkaar het Hilton Hotel aan de Apollolaan binnen en sloten zich aan bij het feest der herkenning. De één wat ouder en grijzer, de ander nog jong en vitaal.

Frans de Munck
...oudste deelnemer...

Zoals Stefan Pettersson, de voormalige spits van Ajax. In april was hij nog te geblesseerd om daadwerkelijk mee te doen in de erewedstrijd van Johan Cruyff. Hij meldde zich toen even hinkend aan de zijlijn, om na een daverend applaus weer plaats te maken voor een andere ex-Ajacied.

Vanavond zal de aimabele Zweed echter topfit van de partij zijn in de ArenA, waar de twintigste eeuw op zo'n bijzondere manier wordt afgesloten met het duel tussen de buitenlandse toppers van toen en het door Rinus Michels gecoachte Oranje van de Eeuw.

Kassa's ArenA blijven open

Aangezien de Scandinavische voetballers decennia lang een grote rol hebben gespeeld in de Nederlandse competitie, schudde Pettersson gistermiddag al vele handen van oude bekenden. Hij haalde onder andere herinneringen op met een illustere voorganger in ons land: Ralf Edström, de spits die bij PSV successen vierde toen Pettersson nog knikkerde. Beide topvoetballers werden in het Hilton welkom geheten door Johan Cruyff, de grote initiator van de bonte reünie (foto links).

Frans de Munck de oudste

Een uurtje later stapten drie al even beroemde spelers door de draaideur: Willy Kreuz, Franz Hasil en Ove Kindvall. Toppers die door het Feyenoord-legioen voor eeuwig in het hart werden gesloten na de successen in de jaren zeventig. Het was de Zweed Kindvall die de Rotterdamse volksclub de eerste Europa Cup in de Nederlandse geschiedenis bezorgde met zijn legendarische doelpunt tegen Celtic.

 

 

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl