Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Qxl]
[Telegraaf]
[Vacatures]
[Cybercard]

Eric Verhoef op fabrieks-
KTM naar Dakar-rally

Van onze Telesportredactie - VELDHOVEN, dinsdag

Motorcoureur Eric Verhoef zal tijdens de komende editie van de Dakar-rally starten op officieel fabrieksmateriaal van KTM. De coureur rijdt de woestijnrally op de motorfiets die in eerste instantie bestemd was voor de Franse topper Thierry Magnaldi. De Fransman is op het laatste moment ingegaan op een aanbod van Mercedes om per auto aan Le Dakar deel te nemen. De daardoor vrijgekomen KTM-fabrieksmotor wordt vanaf 6 januari bestuurd door Verhoef.

Deze 'kerstsurprise' werd de coureur uit Veldhoven volkomen onverwachts opgediend, nadat hij vorige week naar de KTM-fabriek in Oostenrijk was afgereisd om zijn 'gewone' productie-motor op te halen. Die was echter op transport vanuit Dubai blijven steken, zodat Verhoef met lege handen huiswaarts dreigde te keren.

"Via het geruchtencircuit had ik gehoord dat Magnaldi niet op een KTM zou starten, dus ik heb daar brutaalweg geroepen dat ik dan wel op zijn motor zou gaan rijden", aldus een dolgelukkige Verhoef. "In eerste instantie werd dat idee weggelachen, maar nadat Gert Brouwer van KTM Nederland wat druk had uitgeoefend, kreeg ik een telefoontje uit Oostenrijk dat ik inderdaad een van de KTM-fabriekscoureurs zou zijn. Twee monteurs zijn inmiddels alweer afgereisd naar Oostenrijk waar ze de motorfiets aan het opbouwen zijn. Voor Kerstmis heb ik hem in huis, zodat ik hem zelf kan inrijden."

Het verschil tussen productie-materiaal en fabrieksmateriaal is volgens Verhoef levensgroot. "Op een productie-motor is het veroveren van een plekje bij de eerste twintig een wereldprestatie. Maar nu ik fabrieksmateriaal tot mijn beschikking heb, ga ik voor een plaats bij de eerste tien. Ook KTM rekent op zo'n klassering, al blijft het natuurlijk wel 'Le Dakar'. Toezeggingen kan niemand doen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl