Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Telegraaf]

Opening van zaken in Dekker-affaire

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, dinsdag

Het onafhankelijk onderzoek naar de te hoge hematocrietwaarde van Erik Dekker tijdens het WK wielrennen in Verona wordt vandaag afgerond. De commissie, bestaande uit prof. Marx, prof. Mosterd en mr. Verbunt, zal verslag uitbrengen. Een van de commissie-leden liet in een vroeger stadium van het onderzoek weten dat er "slechts aanbevelingen te verwachten waren en geen ontslagen."

Erik Dekker was gisteravond nog niet op de hoogte van de resultaten en wist niet eens dat die vandaag gepresenteerd worden. Ook de ploegleiding van de Rabobank-wielerploeg wist nergens van. "Ik ben uitgenodigd om naar een persconferentie te gaan. Daar zal ik het nieuws wel horen", vertelde Theo de Rooy. In tegenstelling tot zijn collega Adri van Houwelingen is De Rooy wel door de commissie aan de tand gevoeld.

Prof. dr. Harm Kuipers, een autoriteit op het gebied van bewegingswetenschappen, verklaarde gisteravond dat hij weinig verwacht van het onderzoek. "Medisch gezien kunnen er geen opzienbarende resultaten naar voren komen. Een recent onderzoek heeft immers nogmaals aangetoond dat schommelingen in de hematocrietwaarde bij één persoon héél beperkt zijn. Daarnaast is het wielerwereldje vrij gesloten. Zeker als er wat te verbergen is. Het zou me verrassen als de commissie tot de kern van de zaak is doorgedrongen."

• De Italiaanse wielrenster Fabiana Luperin is door het nationaal olympisch comité van Italië schuldig bevonden op het gebruik van het verboden stimulerend middel nandrolon. Ze moet zich nu verantwoorden bij de tuchtcommissie van de Italiaanse wielerfederatie.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl