Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Postbank]
[V & L informatica]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Veilinghal]
[Matranortel]

Dow doet stapje terug

NEW YORK, dinsdag

De Nasdaq vierde gisteren het zoveelste record maar de Dow moest een stapje terug. Daarbij lagen de oliewaarden zwak, maar het bedrijf Pittway steeg als een raket. De obligaties werden weer goedkoper en het rendement op de lange leningen kwam op 6,44%. Per saldo verloor de Dow 113,27 punten op 11.144,27.

De Dow begon goed en steeg 52 punten, maar daarna traden winstnemingen nop. Vandaag vergadert de Fed over de rente en hoewel de meeste analisten denken dat de tarieven niet gewijzigd zullen worden namen toch enkele beleggers uit voorzorg winst. De Dow zakte even naar minus 146, wat dus een 'swing' van bijna 200 punten op een dag betekende.

De omzet was met ruim 900 miljoen stuks duidelijk beneden het gemiddelde van de laatste dagen en een stuk minder dan afgelopen vrijdag. "Beleggers doen het even rustig aan", aldus een handelaar. Wel maakte Morgan Stanley Dean Witter een recordwinst van $4,8 miljard bekend plus een splitsing van de aandelen. De koers steeg $2. Maar op de Nasdaq vielen weer een paar uitschieters te melden zoals Amazon, dat bijna drie dollar won en Oracle, die bijna zes dollar duurder werd. Het bedrijf gaat de aandelen weer eens splitsen in de verhouding twee op een.

Honeywell neemt Pittway over voor ruim $2 miljard. Pittway maakt beveiligingsinstallaties. De koers schoot bijna $16 omhoog naar $45. Honeywell zag de koers ruim $7 dalen naar $56½.

Monsanto fuseert met Pharmacia/Upjohn en daarmee ontstaat in grootte het elfde farmacieconcern ter wereld. De markt twijfelde echter aan de voordelen van deze fusie en dat betekende een daling van $5 1/8 voor Monsanto naar $36 5/8 en een verlies van $3 1/8 voor Pharmacia/Upjohn naar $47 1/8. De hele farmacie-sector ondervond de weerslag van deze fusie en noteerde gemiddeld 2,5% lager.

Maar ook de olie-index liet een daling van bijna 2,5% zien. Kon. Olie werd in New York EUR1,20 goedkoper dan het slot in Amsterdam. Ook Philips en ASML moesten overigens terug. De euro zelf daarentegen steeg van $1,0044 naar $1,0135.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl