Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[V & L informatica]
[ABN AMRO]
[Matranortel]
[BOL]
[Veilinghal]
[Postbank]

Tweespalt in overleg sociale zekerheid

  Van een onzer verslaggeefsters - AMSTERDAM, dinsdag

De sociale partners werken nu al twee weken aan een compromis voorstel voor de uitvoering van de sociale zekerheid. Volgens bronnen binnen het overleg zijn er inmiddels twee kampen ontstaan.

Volgens het ene 'kamp' lijkt het erop dat het niet lukt om de plannen voor de kerstdagen op papier te krijgen. Zij melden dat er deze week in ieder geval nog verschillende gesprekken plaatsvinden. Daarna moet het nog uitvoerig worden uitgewerkt en dat kost tijd.

Een andere groep binnen het overleg vindt echter dat het deze week af moet en neemt dan ook genoegen met hoofdlijnen. Volgens hen is het ook helemaal niet nodig om de oplossingen nu al gedetailleerd aan te geven. Bovendien zou dat het overleg met de minister alleen maar bemoeilijken.

Minister De Vries heeft eerder al laten weten het voorstel van de werkgevers en werknemers voor de kerst te willen hebben; anders kan hij het niet meer meenemen in gesprekken met kamerleden over het definitieve besluit.

De sociale partners zijn het niet eens met het model van minister De Vries en staatssecretaris Hoogervorst waarin voor de werkgevers en vakcentrales alleen een adviserende rol is weggelegd. Ook is er in het kabinetsmodel sprake van één publieke uitkeringsgigant (mono-uvi).

In een zogeheten 'contra-expertise' geven de vakcentrales samen met de werkgevers kritiek op de kabinetsplannen. Tevens stellen zij hierin een alternatief model voor.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl