Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Veilinghal
Privé
Siteshopper
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

dinsdag
21 december 1999
 

[Postbank]
[BOL]
[V & L informatica]
[Matranortel]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]

Opnieuw staking bij Philips Terneuzen

  Van een onzer redacteuren - TERNEUZEN, dinsdag

Het personeel van Philips Lighting in Terneuzen legt vandaag opnieuw het werk neer. De directie wees gistermiddag een aanvullend onderzoek naar een combinatie van toekomst-alternatieven voor de spaarlampenfabriek af.

"Het personeel staakt omdat het de houding van de Philips-directie onaanvaardbaar vindt", zegt een woordvoerster van FNV Bondgenoten. Volgens een CNV-woordvoerder gaat de staking "zeker langer dan één dag duren". De directie houdt volgens de bonden vast aan het plan om de spaarlampenproductie over te brengen naar Polen.

Aanstaande donderdag bespreken de vakbonden de situatie met hun kaderleden bij alle elf divisies van Philips Lighting. De bonden vrezen dat na Terneuzen de andere Philips-vestigingen aan de beurt zijn. Philips ontkent dit.

De directie wil nu alleen nog praten over een sociaal plan voor de 280 werknemers die hun baan verliezen in Terneuzen, aldus FNV Bondgenoten. De bonden willen graag aanvullend onderzoek naar een combinatie van het plan van de directie en een alternatief plan van de ondernemingsraad (or) dat uitgaat van behoud van de huidige werkgelegenheid. De fabriek ging eerder enkele weken plat met als eis dat het alternatieve plan van de or inhoudelijk bekeken zou worden.

De staking werd opgeschort na het besluit dat een werkgroep met vertegenwoordigers alle partijen het or-plan zou gaan bekijken. Volgens de vakbonden is de werkgroep tot drie opties gekomen. Op korte termijn zou het plan van de directie het meeste rendement opleveren, op langere termijn het or-plan. Een derde optie was volgens de bonden een combinatie van beide plannen.

Volgens de directie van Philips Lighting koos de werkgroep echter voor verplaatsing van de spaarlampenproductie naar Polen, en niet voor het alternatieve plan. Volgens dat laatste plan blijft de kasstroom negatief, terwijl de terugverdientijd langer zou zijn.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




© 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl